currículum CLARA VALERO    Nascuda a Granada, comença els seus estudis musicals al Real Conservatorio de Música Victoria Eugenia i l'estudi del cant a Madrid amb la soprano Inmaculada Burgos, obté el seu Grau Professional al Conservatori Municipal del Bruc a Barcelona.

   És llicenciada en Història de l’Art, especialista en Història de la Música. Alumna de Carmen Rodríguez, Enriqueta Tarrés i Francesca Roig. Fundadora i directora del Coro de Cámara de la Capilla Real de Granada, del de Sta. Eulalia de Berdún (Huesca), i del Vox Cori (Girona).

     Ha rebut Master Class de figures internacionals del cant: Emma Kirrkby, David van Asch, Nancy Argenta, Robert Expert...en Música Antiga i la interpretació de repertori clàssic amb professors de reconegut prestigi com A.L.Chova, E.Gavarini... 


    Com a solista, ha cantat en importants sales i auditoris de Granada, Girona (Sala Planeta, La Mercè, Catedral, Museu d’Art.....) i en nombrosos llocs de la província (Teatre Jardí, Església de St.Pere a Figueres) i Barcelona (Museu d’Història de Catalunya i Palau de la Musica, entre d’altres).

     Ha col·laborat amb formacions teatrals com a professora de veu i cant, compositora i solista: La Funcional (Saló Lila, La bella Helena.....) Zanni (Cuatro Ficciones Cuatro, representada en el Barons Court Theatre de Londres) i ha estrenat obres de compositors de Figueres com la Mª Rosa Gratacós i en Carles Coll (El sabater d’Ordis).

     Ha estat professora de cant i tècnica vocal a “La Flauta Màgica”, Aula Municipal de Teatre, a Figueres, i del I.C.E. i Cor de la U.D.G, a Girona.

     Actualment ho és en “La Cate”, on ensenya Cant Escènic i imparteix un curs d’Història de l’Òpera.

    És solista dels grups “Música Antiga de Girona” i “Cantus”.